dinsdag, januari 08, 2008

Nachtritueel.

In het kader van de bezichtiging van ons misschien-nieuwe-huis in Zoetermeer (later daarover meer) diende de vergadering van dinsdagochtend verplaatst te worden naar half negen. De vergadering in Enschede.

Ik wil graag even voor u schetsen hoe onze beestenstapel mijn onmenselijke vroege ochtendritueel doorstond vanmorgen om half vijf.

Ik sta op, Rhesi de minikater ligt te slapen op een stoel onder de tafel.
Ik strompel naar de badkamer -half vijf is niet mijn beste tijd, zelfs als ik om half tien naar bed ben gegaan- en struikel bijna over Thyrin, onze rode kater.
Ik wandel met lenzen in verder naar de keuken voor ochtendthee en vind daar ook Suzy, onze oude grijze poes, die samen met de al genoemde andere twee toch echt vind dat kwart voor vijf een goed moment is voor ontbijt en dat luidkeels laat weten.
Om vijf voor vijf heb ik thee en nestel ik mijzelf achter de computer, terwijl Thyrin en Rhesi in de gang een ochtendstoeipartij beginnen onder het mom 'baasje is wakker, het is ochtend'.
Om vijf uur besluit Rhesi dat via de printer naar mijn toestenbord wandelen om op schoot te kunnen komen een goed idee is.
Om twee voor vijf besluit Thyrin dat hij best even bij de keukendeur kan gaan staan mauwen om toch nog even duidelijk te maken dat als baasjes eten hebben, hij dat ook moet.
Om drie over vijf sluit Rhesi zichzelf op in de gangkast waar ik net mijn jas uit pakte.

En al die tijd ligt mijn hondje Maylinn, over het algemeen de grootste stuiterbal, te slapen bij de salontafel, alsof ze wil zeggen: "Half vijf, ja dáág, das veel te vroeg hoor."

Er is toch nog een hoop e bekijken, zo vroeg in de morgen...

2 opmerkingen:

Nanne zei

Rare tijdsvolgorde is r in "de wereld voor 6-uur"..
4:555, 5:00, 4:58, 5:03

Ach, het zal wel een jetlag (tijdsverschillen) :P zijn anders had je het wel doorgehad..

g. zei

zet ook een wekker voor de huisdieren!!!